Spread the love

We kennen het allemaal wel van exclusieve plekken zoals een duur restaurant: valet parkeren waarbij je het comfort ervaart om het parkeren en voorrijden van de auto overlaat aan het personeel daar. Waar de factor luxe zeker een grote rol speelt, zal er bij valet parking Schiphol ook sprake zij van een forse tijdswinst. Er gaat geen minuut verloren aan het zelf op schiphol parkeren van de auto en pas daarna op weg gaan naar de vertrekhal en wacht bij aankomst de auto je weer keurig op. Maar lees nog even verder als je jezelf de vraag nog steeds stelt, Is lang parkeren Schiphol goedkoop of niet?

Wordt je bij de terminal zelf opgewacht?

Bij valet parkeren is het natuurlijk de bedoeling dat je de auto niet zelf hoeft te parkeren en zo een medewerker de sleutels in ontvangst zal nemen. Dat gebeurt dan ook bij het parkeren met een valet service en moet het wel duidelijk zijn hoe je de medewerker zal moeten herkennen. Maak daar goed afspraken over omdat jij heus niet de enige zal zijn die voor een valet service gekozen zal hebben.

Een telefoontje dat je onderweg bent kan nooit kwaad

Wie er zeker van wilt zijn dat de medewerker al gereed zal staan bij de terminal, kan het liefst onderweg naar de luchthaven een telefoontje plegen naar het bedrijf. Bij sommige aanbieders is het zelfs vereist dat zo een half uur voor aankomst je naar het bedrijf belt. Er gaat namelijk wel heel wat planning vooraf aan het kunnen aanbieden van een valet service en mag de klant onder geen voorwaarde staan wachten om de sleutels af te kunnen geven.

Waar wordt de auto geparkeerd?

Denk niet dat na het afgeven van de sleutels je al “klaar” bent met de auto omdat het ook belangrijk is dat jouw kostbaar bezit ook op een veilige plek geparkeerd zal worden. Overdekt parkeren is daarom geen slecht idee en komt dat zeker goed uit in bepaalde seizoenen zoals in de hete zomers.

Hou het aantal afgelegde kilometers in de gaten

De plek waar de auto’s worden geparkeerd bevindt zich in de meeste gevallen op nogal een afstandje van de op- en afhaalplek en houden de aanbieders daarom ook bij hoeveel er precies afgelegd is. Dat gebeurd vrij geavanceerd met behulp van een GPS. Vraag er altijd naar en wordt er ook duidelijk aangegeven welke route de auto gereden heeft.

Kies voor een extra service

Wie eenmaal de luxe van valet parkeren heeft ervaren, zal er ook goed aan doen om ook wat extra aandacht aan de auto te besteden. Zo kan men ervoor kiezen om de auto schoon te laten maken, zowel van binnen als van buiten. Het geeft altijd een goed gevoel wanneer je na terugkomst gelijk in een brandschone auto kunt stappen.

Er is bij valet parkeren weinig waar je aandacht aan zal moeten besteden omdat de dienstverlening nu eenmaal zo goed in elkaar zit, ongeacht de aanbieder die er achter zit. Het vergelijken van de tarieven helpt altijd wel om de voordeligste eruit te halen en is het voor de rest gewoon genieten van alle luxe die deze vorm van parkeren te bieden heeft.

Tips bij valet parking Schiphol, waar moet je allemaal op letten

Spread the love